fbpx

Egy lépéssel előrébb…

Eljött ez a pillanat is. 2019 november 11-én aláírtuk az adásvételi szerződést a jövőbeni fatelepítési és ökoFarm demó projektjeink helyszínéül szolgáló tanyára és a hozzá tartozó szántóföldre.

Persze ez a szigorú termőföld-vásárlási törvények szerint még nem jelenti azt, hogy ez a terület tényleg a miénk lesz, de a kezdeti lépéseken már túl vagyunk. A szabályok szerint a helyileg illetékes önkormányzatban 60 napra ki kell függeszteni a szerződést. A környékbeli gazdáknak elővásárlási joguk van az ingatlanra, reméljük, nem fáj rá rajtunk kívül senkinek sem a foga.

Ha eltelt a két hónap, még a mezőgazdasági hatóságnak jóvá kell hagynia a vásárlást.

Nagyon bízunk benne, hogy minden klappolni fog és a várakozási idő után tavasszal végre megkezdhetjük a terület rendbehozását és a projektek elindulhatnak végre.

Az ősz végén gyorsan még elvégeztünk pár állagmegóvási munkát a 135 éves házon: alátámasztottuk a kétes állapotú gerendákat, lezártuk a sérült nyílászárókat. Vályogszakértönk tanácsát követve 30-40cm magasságig levertük a repedezett és az egerek által tönkretett vakolatot a belső szobában. Így jobban tud szellőzni és emiatt száradni a vályog. Meglátjuk majd, hogy tavaszra is megmarad-e a ház ebben az állapotban és nem viseli meg nagyon a tél.

Még 5 nap van hátra a kifüggesztés végéig, szorítsatok, hogy minden rendben legyen, mi is izgulunk érte.

Addig is nézegessétek a képeket, amik az őszi karbantartásnál készültek:

 

Szólj hozzá!

0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a bevásárlókosár.Vásárlás folytatása