fbpx

urbanForest

urbanForest

100 éves erdőt 10 év alatt. Hogyan?

Környezetvédelmi céljaink teljesebb megvalósításának érdekében – webForest projekthez szorosan kapcsolódóan – megszervezzük és le is bonyolítjuk közösségi erdők és rétek létrehozását már akár 100 m²-es vagy ennél nagyobb földterületeken. Erdőtelepítéseinket az ún. Miyawaki metódus alapján végezzük, mely remek megoldást nyújt arra, hogy egy a természetes erdők fejlődésének 10-szeresével alakítsunk ki erdős növénytársulásokat. A gondosan megtervezett telepítéssel és a kezdeti években történő rendszeres gondozásnak, öntözésnek köszönhetően ezzel a metódussal 10 év alatt olyan erdőnk lehet, mely normál körülmények között kb. 100 év alatt fejlődik ki.

A Miyawaki erdők már egészen kis területen is telepíthetők, akár városi környezetben is. Az alkalmazott növények fajsűrűsége kb. 3-szorosa a természetesnek, ennek köszönhetően ezen erdők CO² megkötő képessége messze felülmúlja a természetes erdőkét. A telepített növénytársulások sok állatfajnak biztosítanak otthont és védelmet, az így létrehozott erdők biodiverzitása a tapasztalatok alapján kb. 10-szerese a természetes esetekben megszokottaknak.

Ott ahol fák ültetésére nincs lehetőség virágos réteket hozunk létre. Ezek remek legelők a méhek és az egyéb beporzó rovarok számára. Azért, hogy ezen életformáknak még inkább vonzóvá tegyük ezeket a mezőket, ún. rovarhoteleket is  telepítünk, melyek alkalmas búvó-, illetve szaporodóhelyeket jelentenek a hasznos állatoknak.

Virágos rét, egyben méhlegelő

Gyakori kérdések és válaszok


  Írj nekünk!

  Szeretnél részt venni a projektben vagy egyéb megválaszolatlan kérdésed van még? Írj nekünk a lenti űrlap segítségével és mi igyekszünk hamar válaszolni.

  • Milyen ügyben írsz?*

  0
   0
   Kosár
   Jelenleg üres a bevásárlókosár.Vásárlás folytatása