fbpx

Mi újság?

CO²-mentes Facebook? Hamarosan…

A Facebook bejelentette, hogy tovább csökkenti az üvegház hatású gázkibocsátásának mértékét, és elegendő pénzt fordít arra, hogy kompenzálja az idei globális műveleteiből származó szén-dioxid kibocsátást.

A Facebook óriási mennyiségben pumpálja az üvegházhatású gázokat a légkörbe, azonban a vállalat célja, hogy 2030-ig elérje a „nettó nulla” szén-dioxid kibocsátást. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy hatalmas a verseny a tech óriások között, hogy ki tűnjön a legkörnyezettudatosabbnak a fogyasztók szemében. Hiszen az Apple is azt tervezi, hogy 2030-ra nettó nullára csökkenti kibocsátását, az Amazon pedig 2040-re ígérte ugyan ezt . Ehhez képest a Google 2007 óta kompenzálja szén-dioxid kibocsátását, és nemrég bejelentette, hogy 2030-ig az első olyan nagy cég lesz, amely szén-dioxid mentes energiával biztosítja működését, nem pedig a szén-dioxid kompenzációk és kiegyenlítések
megvásárlására támaszkodik.

A Facebook adatközpontjai és irodái nagyjából 251 000 metrikus tonna üvegházhatást okozó gázt termeltek tavaly, szemben a 2017-es 616 000-rel. Ez jóval kevesebb mint a Google által 2018-ban termelt 4,4 millió metrikus tonna. Ez valószínűleg annak is köszönhető hogy a Facebook valószínűleg nem ontja oly mértékben az üvegházhatású gázokat, mint a kütyüket vagy hardvert gyártó cégek.

Az éghajlat-tudósok, a törvényalkotók és a környezetvédők az elmúlt évben sokat bírálták a Facebookot, amiért nem tudta megállítani az éghajlattal kapcsolatos félretájékoztatások terjedését a platformján. A cég azonban most azt is bejelentette hogy minden környezettel kapcsolatos tartalmat tényellenőrzés alá fognak vetni, és így harcba szállnak a témában minden félretájékoztatással szemben.

Forrás: The Verge

0
    0
    Kosár
    Jelenleg üres a bevásárlókosár.Vásárlás folytatása